Продукти: (за 4 порции)
• 300 г черен дроб
• 1 ч.ч. ориз
• 2 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. млад грах
• 3-4 с.л. олио
• 1-2 с.л. брашно
• 2 с.л. соев сос
• 1 ч.ч. резенчета мандарини
• сол, червен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в подсолената вода, така че да остане рохкав. Подправяме с 1 с.л. соев сос и го оставяме на топло.
Нарязваме дроба на филийки, поръсваме със сол и червен пипер, овалваме го в брашно и го изпържваме в сгорещеното олио. Добавяме остатъка от соевия сос, пържим още много малко, изваждаме дроба и в същата мазнина поизпържваме мандарините.
Правим в чиниите подложка от ориза, отгоре слагаме парченца дроб и върху тях– мандарини.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...