Продукти:
• 1 шкембе
• 2-3 яйца
• 1-2 с. л. брашно
• 1 к.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме шкембето. Сваряваме го в подсолена вода и го нарязваме на по-едри парчета.
Разбиваме яйцата с брашното и малко сол. Потапяме всяко парче шкембе в яйчената смес и го пускаме в сгорещеното олио. Пържим от двете страни до зачервяване.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...