Продукти:
• 1 кг къпини
• 2 кг захар
• 1 ч.л. винена киселина
Начин на приготвяне:
Почистваме къпините и ги поръсваме със захарта. Оставяме ги да престоят 3-4 часа, заливаме ги с 1 ч.ч. студена вода и варим на умерен огън, като от време на време обираме пяната. Към края на варенето прибавяме винената киселина.
Щом сладкото се сгъсти, го прехвърляме в сух съд и оставяме да престои 1 нощ, за да поемат плодчетата сока. На другия ден го затваряме в буркани.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...