Продукти:
• 2 кг дюли
• 2 кг бяло грозде
• 1 л гроздов сок
• 1 кг захар
• 2 ч.л. лимонтузу
Начин на приготвяне:
Обелваме кората и махаме семенната част на дюлите. Нарязваме ги на кубчета и ги наръсваме със захарта. Оставяме да престоят 2-3 часа. Прибавяме гроздовите зърна и гроздовия сок.
Слагаме всичко в съд на слаб огън и постепенно засилваме огъня по време на варенето. Бъркаме непрекъснато. Изваждаме гроздовите семки, които изплуват с решетеста лъжица. Щом сиропът се сгъсти, прибавяме разтвореното във вода лимонтузу, варим с бъркане още 5 мин и сваляме от огъня.
Разливаме канфитюра по бурканчетата горещ, опъваме целофан на гърлата им и затваряме с капачки.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...