Продукти:
• 1 кг боровинки
• 1 кг захар
Начин на приготвяне:
Почистваме боровинките и ги пускаме във вряща вода. Варим, докато омекнат. Отцеждаме и ги пускаме в горещ сироп, приготвен от захарта и 1 ч.ч. вода. Варим докато сиропът се сгъсти, като с решетеста лъжица обираме пяната.
Сладкото е готово, когато капка от сиропа, поставена върху студена чиния, не се разлива.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...