Продукти:
• 1 кг пъпеш
• 1 кг захар
• 1/2 ч.л. лимонтузу
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Избираме добре узрял, здрав пъпеш. Почистваме семенната част, обелваме го и нарязваме на парченца. Поръсваме ги със захарта и оставяме на студено за 10-12 часа. Ако след това не се е отделил достатъчно сок, добавяме 1 к.ч. вода.
Варим сладкото на слаб огън, докато се сгъсти. Прибавяме разтвореното в малко вода лимонтузу и ванилията. Насипваме сладкото, докато е горещо, в сухи и топли буркани. Покриваме гърлата с целофан и затваряме херметически. Държим на хладно място.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...