Кулинарни рецепти » Телешки мозък с киселец

 Телешки мозък с киселец

Продукти: (за 3-4 порции)

• 1 телешки мозък
• 250 г киселец
• 1 л бяло вино
• 1 главичка пресен лук
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме мозъка, махаме кръвните части и корицата и киснем около 1 час във вода, която сменяме до три пъти. Заливаме го с бялото вино и вода така, че да го покрие, добавяме подправките и варим.

Изцеждаме сварения мозък и го сервираме върху гарнитура от задушен и леко посолен киселец.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало