Продукти: (за 5 порции)
• 5 телешки далака /около 800 г/
• 250 г кайма /смес/
• 250 г несмляно свинско месо
• 2 к.ч. олио
• 5 глави лук
• 5 лютиви чушки
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме далаците и в средата от едната им страна правим напречен разрез. Почистваме ги от ципите с нож и посоляваме.
Пълним с предварително подготвения пълнеж от едро нарязания лук, пиперките, джоджена и магданоза, нарязани на ситно, свинското месо, нарязано на кубчета, каймата, сол и черен пипер на вкус.
Нареждаме напълнените далаци в намаслена тава и печем в умерена фурна. По време на печенето поливаме със соса от тавата.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...