Продукти: (за 4 порции)
• 1 телешки език
• 1 филия сух бял хляб /без кората/
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 глава лук
• 2 с.л. олио
• 3 яйца
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• половин пакетче краве масло
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме езика в подсолена вода, обелваме го и го нарязваме на парчета.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в олиото. Добавяме ситно нарязания магданоз, разбитите яйца, хляба, който предварително сме накиснали в млякото и сме отцедили, черен пипер и сол.
Изсипваме половината от сместа в намаслена тавичка, нареждаме отгоре парчетата език и покриваме с останалата смес. Поръсваме с кашкавал, слагаме тук там парченца масло и запичаме ястието до зачервяване в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...