Продукти: (за 4 порции)
• 1 телешки език
• 1 филия сух бял хляб /без кората/
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 глава лук
• 2 с.л. олио
• 3 яйца
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• половин пакетче краве масло
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме езика в подсолена вода, обелваме го и го нарязваме на парчета.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в олиото. Добавяме ситно нарязания магданоз, разбитите яйца, хляба, който предварително сме накиснали в млякото и сме отцедили, черен пипер и сол.
Изсипваме половината от сместа в намаслена тавичка, нареждаме отгоре парчетата език и покриваме с останалата смес. Поръсваме с кашкавал, слагаме тук там парченца масло и запичаме ястието до зачервяване в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...