Продукти:
• 2 кг круши
• сокът от 1 лимон
• 2 кг захар
• 2 ч.ч. вода
• 2 ванилии
Начин на приготвяне:
Обелваме и почистваме крушите от семената. Нарязваме ги на парченца и ги бланшираме във вряща вода 2-3 мин. Изцеждаме върху решетката.
От захарта и водата сваряваме сироп на тих огън, без да бъркаме. Щом заври, сипваме лимоновия сок, крушите и 2 ванилии. След 40 мин прибавяме кората на лимона, а преди да насипем конфитюра в сухи и топли буркани, я изваждаме.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...