Продукти: (за 4 порции)
• 500 г спанак
• 500 г консервиран бял боб
• 1 скилидка чесън
• половин лимон
• 1 с.л. топено масло
• 1 с.л. обелени слънчогледови семки
• 150 г сметана
• 1 щипка индийско орехче
• бял пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме спанака по-едро. Обелваме лимона и го нарязваме на ситно.
Сгорещяваме маслото и на умерен котлон пържим 2-3 мин семките. Прибавяме счукания чесън и пържим още малко. Сипваме спанака, захлупваме и задушаваме 2-3 мин.
Наливаме разбитата сметана, подправяме с настърганата лимонова кора, сол, пипер, индийско орехче и без капак готвим още 5 мин.
Отцеждаме фасула и го сипваме при спанака заедно с наситнения лимон. Готвим още 1-2 мин, разпределяме ястието в горещи чинии и сервираме.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...