Продукти: (за 5 порции)
• 1 консерва зелен грах
• 2 моркова
• 1 глава целина
• 3 глави лук
• 5 картофа
• 2 с.л. брашно
• 2 с.л. доматено пюре
• 300 г пюре от тиквички
• 4 с.л. олио
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно, а картофите, морковите и целината нарязваме на кубчета.
Загряваме олиото в отворена тенджера под налягане и последователно запържваме в него лука, целината, морковите и картофите.
Прибавяме отцедения грах, пюрето от тиквички и доматеното пюре, размито в 1/2к.ч. вода. Разбъркваме, поръсваме с препеченото брашно и малко черен пипер. Посоляваме, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 15 мин.
При поднасяне поръсваме с наситнени магданоз и копър.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...