Кулинарни рецепти » Картофи с гъбено рагу

 Картофи с гъбено рагу

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг картофи
• 750 г печурки
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 2 зърна карамфил
• 8 зърна черен пипер
• 3 с.л. краве масло
• 4 с.л. сухо бяло вино
• 125 мл сметана
• копър, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги нарязваме на пръчици. Нарязваме гъбите на филийки и ги поръсваме с лимоновия сок. Лука и чесъна нарязваме на ситно, а подправките счукваме в хаванче.

На умерен котлон стопяваме 1 с.л. масло и задушаваме в него нарязаните на ситно лук и чесън. Прибавяме гъбите, засилваме котлона и пържим, докато поруменеят.

Наливаме виното и разбитата сметана, отново намаляваме котлона, прибавяме счуканите подправки и възвираме сместа. Оставяме върху изключения топъл котлон.

Загряваме друг котлон и в останалото масло изпържваме картофите. Посоляваме, наръсваме с копъра и заливаме с гъбеното рагу.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало