Кулинарни рецепти » Ориз по виетнамски

 Ориз по виетнамски

Продукти: (за 1 порция)

1 ч.ч. ориз
2 ч.ч. вода
1-2 щипки сол
1 глава лук
20 г краве масло
индийско орехче

Начин на приготвяне:

Измиваме ориза неколкократно в студена вода и го оставяме да се отцеди. Заливаме с 2 ч.ч. студена вода, посоляваме и варим 5 мин на силен огън.

След това прибавяме нарязания лук и продължаваме да варим, докато водата се изпари /около 15 мин/. Отстраняваме тенджерата от огъня, захлупваме и я увиваме плътно в хартия.

Оставяме ориза да се задушава така още 15-20 мин. Накрая подправяме с настъргано индийско орехче и парченца масло и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало