Продукти:
• 400 г сметана
• 80 г захар
• 100 г стафиди
• 75 г лешници
• 3 жълтъка
• 3 с.л. коняк (или водка)
• 1 лимон
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Измиваме стафидите добре, поливаме ги с коняк и ги оставяме да престоят един час. Нарязваме лешниците на едри парчета. Разбиваме жълтъците със захарта, добавяме настърганата кора от лимона и ванилията.
Разбиваме сметаната до сгъстяване и смесваме с жълтъците. Прибавяме стафидите и лешниците, разбъркваме добре и изсипваме в кръгла форма.
Оставяме крема да престои 12 часа в камерата за дълбоко замразяване. Преди сервиране потапяме съда в хладка вода и изсипваме в кръгла чиния.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...