Продукти: (за 2-3 порции)
• 500 г зелен боб
• 3 с.л. олио
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 1 чушка
• 1 корен магданоз
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 1 клонче чубрица
• 1 стрък девисил
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме боба на парчета с дължина 2-3 см.
В загрятото олио задушаваме ситно нарязания лук, заедно с нарязаните на малки кубчета моркови и ситно нарязаните чушка и магданозен корен. Посоляваме на вкус, разбъркваме добре и отстраняваме от огъня.
Прибавяме доматеното пюре, размито в 1 к.ч. топла вода, и поръсваме червения пипер. Слагаме боба заедно с чубрицата и девисила, наливаме малко топла вода, захлупваме и задушаваме на тих огън, докато бобът омекне.
Преди да отстраним от огъня посоляваме и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...