Продукти: (за 4 порции)
• 100 г черен зрял фасул
• 100 г нахут
• 1 тиквичка
• 1 чушка
• 1 по-голяма глава лук
• 5-6 скилидки чесън
• 100 г краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. кимион
• 1 к.л. куркума
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба и нахута за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме и ги изсипваме във вряща подсолена вода. Подправяме с куркума и варим на слаб огън. Щом поомекнат, прибавяме обелената и ситно нарязана тиквичка и варим още 30 мин.
В сгорещеното масло запържваме ситно нарязания лук, счукания лук и кимиона. Щом станат златисти прибавяме ситно нарязаните чушки и червения пипер. Разбъркваме и отстраняваме от огъня. Заливаме ястието с приготвената запръжка и поднасяме.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...