Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг картофи
• 2 глави чесън
• 2 домата /пресни или от консерва/
• 4 с.л. олио
• магданоз, чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, нарязваме ги на филийки и ги задушаваме заедно с чесъна в олиото и 4-5 с.л. вода.
Към омекналите картофи прибавяме обелените и настъргани домати, посоляваме и поръсваме със ситно нарязани чубрица и магданоз. Варим ястието на слаб огън, докато остане на мазнина.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...