Продукти: (за 4 порции)
• 1 голяма глава карфиол или 2 по-малки
• 3 с.л. масло
• 2 с.л. брашно
• 2 ч.ч. прясно мляко
• индийско орехче, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме карфиола в подсолена вода като внимаваме да не се превари.
Приготвяме бял сос от запърженото в маслото брашно и млякото. Ако е нужно, добавяме малко от бульона, в който сме варили карфиола. Подправяме с индийско орехче, черен пипер и сол.
Подреждаме карфиола в чиния с цвета нагоре и заливаме с млечния сос.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...