Продукти: (за 5 порции)
• 20 сладки пиперки
• 1 голяма глава лук
• 1 морков
• 1 парче зеле
• 1 1/2 ч.ч. доматен сок
• 1 ч.ч. ориз
• 3-4 с.л. олио
• магданоз, копър
• сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме моркова и лука, нарязваме ги на дребно и ги задушаваме в сгорещеното олио. Изчистваме пиперките от дръжките и семената и ги нарязваме на дребно. Изчистваме ориза, измиваме го и го задушаваме в мазнина.
Слагаме така подготвените продукти в тенджера под налягане, заливаме с доматения сок и посоляваме. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим още 6 мин.
Поднасяме ястието студено, украсено с листенца от пресен магданоз и копър.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...