Кулинарни рецепти » Карфиол със сиренен сос

 Карфиол със сиренен сос

Продукти: (за 5 порции)

• 1 глава карфиол
• 1 пакетче краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 150 г сирене
• 1 с.л. галета
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накъсваме карфиола на розички, които сваряваме в кипяща подсолена вода. Отцеждаме и ги подреждаме в общо плато.

Отделяме 500 мл от отварата, в която е врял карфиолът и загряваме до завиране заедно с половината от маслото. При непрекъснато бъркане прибавяме размитото в млякото брашно.

Оставяме соса да поври 7-8 мин на слаб огън, след което прибавяме настърганото на ситно ренде сирене и малко черен пипер. Държим още 2-3 мин на огъня и изсипваме соса върху карфиола.

Отгоре заливаме с останалото разтопено масло и поръсваме с галетата и ситно нарязания магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало