Продукти: (за 4 порции)
• 1 малка кисела зелка
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. брашно
• 1-2 ч.ч зелев сок
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на ивички, наливаме малко вода и го варим на умерен огън, докато омекне. Отцеждаме и го запържваме в олиото до златисто.
Постепенно при непрекъснато бъркане сипваме леко препеченото брашно. Накрая разреждаме със зелев сок и варим на умерен огън, докато кашата се сгъсти.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...