Кулинарни рецепти » Поридж /овесена каша/

 Поридж /овесена каша/

Продукти за 1 порция:

• 3-4 с.л. овесени ядки
• сметана /или консервирано прясно мляко/
• 1 връзка корени за супа
• захар, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме корените за супа в малко вода.

Кипваме овесените ядки в малко вода, към която сме прибавили 1 щипка сол и 1 ч.л. от отварата от корените за супа. Варим съвсем малко, докато овесените ядки понабъбнат. /По желание можем да разредим с малко вода./

Изсипваме леко набъбналата овесена каша в затоплена чиния. Заливаме със сметана /или гъсто консервирано прясно мляко/ и посипваме със захар.

Автор: Светлана Василева

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало