Кулинарни рецепти » Мусака от домати и ориз

 Мусака от домати и ориз

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч.ч. ориз
• 8 домата
• 6 глави лук
• 200 г кашкавал
• 3 с.л. олио
• 4 яйца
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Загряваме олиото в отворена тенджера под налягане и запържваме нарязания на кръгчета лук. Прибавяме ориза, заливаме с млякото, посоляваме и поръсваме със ситно нарязан магданоз. Затваряме тенджерата и слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 6 мин.

Отваряме тенджерата и слагаме настъргания кашкавал, разбитите яйца и върху тях нарязаните на четвъртинки домати. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, затваряме тенджерата и варим 4 мин след като започне да съска.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало