Кулинарни рецепти » Бъркани зеленчуци

 Бъркани зеленчуци

Продукти:

• 2 патладжана
• 2 домата
• 2 зелени чушки
• 2 големи глави лук
• 1 скилидка чесън
• 1 к.ч. олио
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме патладжаните, нарязваме ги на кубчета, посоляваме и ги оставяме в наклонен съд, за да се отцеди горчивият сок. Почистваме чушките от дръжките и семената и ги нарязваме на ивички. Попарваме доматите с вряла вода, обелваме ги и ги нарязваме на четвъртинки.

Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в сгорещената мазнина. Щом стане прозрачен, прибавяме чушките и патладжаните и задушаваме десетина минути. Сипваме счукания чесън, подправяме с черен пипер и сол и задушаваме още 2-3 мин.

Накрая слагаме доматите, захлупваме съда и задушаваме, докато зеленчуците омекнат и ястието остане на мазнина.

Автор: Мариана Танева

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало