Продукти:
• 2 патладжана
• 2 домата
• 2 зелени чушки
• 2 големи глави лук
• 1 скилидка чесън
• 1 к.ч. олио
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме патладжаните, нарязваме ги на кубчета, посоляваме и ги оставяме в наклонен съд, за да се отцеди горчивият сок. Почистваме чушките от дръжките и семената и ги нарязваме на ивички. Попарваме доматите с вряла вода, обелваме ги и ги нарязваме на четвъртинки.
Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в сгорещената мазнина. Щом стане прозрачен, прибавяме чушките и патладжаните и задушаваме десетина минути. Сипваме счукания чесън, подправяме с черен пипер и сол и задушаваме още 2-3 мин.
Накрая слагаме доматите, захлупваме съда и задушаваме, докато зеленчуците омекнат и ястието остане на мазнина.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...