Кулинарни рецепти » Каша от овес

 Каша от овес

Продукти: (за 1 порция)

• 3-4 с.л. овесени ядки, сметана
• 1 връзка корени за супа
• захар, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме корените за супа в малко вода.

Кипваме овесените ядки в малко вода, към която сме прибавили 1 щипка сол и 1 ч.л. от отварата от корените. Варим съвсем малко, докато овесените ядки понабъбнат.

Изсипваме кашата в затоплена чиния. Заливаме със сметана и посипваме със захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало