Продукти:
• 800 г сварен бял боб
• 500 г спанак
• 2 глави лук
• 3-4 с.л. олио
• 3-4 с.л. сметана
• 2 с.л. къри на прах
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, поръсваме кърито и също го позапържваме.
Сипваме сварения и отцеден фасул и готвим 1-2 мин, като непрекъснато разбъркваме. После прибавяме нарязания спанак, наливаме 1-2 с.л. гореща вода, захлупваме и задушаваме на тих огън.
След 5 мин слагаме сметаната, подправяме с черен пипер и сол на вкус и задушаваме още 5-6 мин.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...