Кулинарни рецепти » Ориз с анасон

 Ориз с анасон

Продукти: (за 4-5 порции)

• 3 ч.ч. ориз
• 1 картоф
• 50 г грах
• 120 г бадемови ядки
• 60 г стафиди
• 2 моркова
• 2 скилидки чесън
• половин ч.л. смлян джинджифил
• 1 ч.л. анасон
• 1 к.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на дребно картофа, морковите и чесъна и ги смесваме с ориза и граха. Задушаваме всичко 5-6 мин в мазнината. Прибавяме стафидите, нарязаните бадеми, джинджифила и анасона и посоляваме.

Заливаме ястието с 5 ч.ч. топла вода, захлупваме и варим на тих огън без да разбъркваме, докато оризът омекне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало