Продукти: (за 10 порции)
• 400 г булгур
• 1 главичка лук
• 200 г краве масло
• 20 сухи чушки
• 4-5 домата
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В 2-3 с.л. масло запържваме последователно ситно нарязания лук и 2-3 настъргани домата. Прибавяме булгура, заливаме с малко топла вода и подправяме с магданоз, черен пипер и сол. Варим сместа на умерен огън, докато булгурът поомекне.
С тази плънка, напълваме чушките, нареждаме ги в тенджера, прибавяме останалите домати, нарязани на кубчета, и заливаме с останалото разтопено масло и малко вода. Задушаваме на слаб огън.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...