Кулинарни рецепти » Сарми от липови листа с гъби

 Сарми от липови листа с гъби

Продукти: (за 4-5 порции)

• 20-30 млади листа от липа
• 1 ч.ч. ориз
• 2 ч.л. доматено пюре
• 200-250 г гъби
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. олио
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме липовите листа и леко ги попарваме.

Нарязваме ситно и леко задушаваме лука в олиото и малко вода. Прибавяме ситно нарязаните гъби, доливаме 1-2 с.л. вода и захлупваме, за да се задушат добре. След като гъбите поомекнат, добавяме ориза, черния пипер, доматеното пюре, ситно нарязаните магданоз и джоджен. Заливаме с гореща вода, посоляваме и доваряваме до омекване на ориза.

Разпределяме тази плънка върху липовите листа и завиваме малки стегнати сармички. Слагаме сармичките в тенджера, заливаме ги с хладка вода, колкото да се покрият, и варим на слаб огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало