Кулинарни рецепти » Патладжани със сос

 Патладжани със сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг патладжани
• 1ч.ч. олио
• 6 глави лук
• 6 домата
• 4 зелени чушки
• 1 глава чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• 7-8 зърна черен пипер
• 2-3 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните на кръгчета, посоляваме и оставяме да престоят 1 час в наклонена тавичка, за да се отцеди горчивия сок. След това ги изпържваме във врящата мазнина, отцеждаме и ги подреждаме в подходящ съд.

Нарязваме чушките и лука на ситно и ги задушаваме в олио и малко вода. Когато поомекнат, сипваме обелените и настъргани домати, прибавяме счукания чесън и черния пипер, поръсваме червения пипер и посоляваме на вкус. Сипваме 1 к.ч. топла вода и варим, докато получим желаната гъстота.

Прецеждаме соса и заливаме с него патлажаните. Поднасяме ги, поръсени обилно със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало