Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг пиперки
• 4-5 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. ориз
• 2 домата
• 1 к.ч. натрошено сирене
• 2 ч.ч. прясно мляко
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме пиперките от дръжките и семенниците.
Нарязваме лука на дребно, изпържваме го в сгорещеното олио и посоляваме. Прибавяме ориза, обелените и дребно нарязани домати, натрошеното сирене и ситно нарязания магданоз. Разбъркваме добре сместа и пълним с нея пиперките.
Покриваме отворите на напълните пиперки с капачета от домат и ги нареждаме в тенджера. Заливаме с млякото и варим на умерен огън.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...