Кулинарни рецепти » Праз с целина

 Праз с целина

Продукти: (за 5 порции)

• 5-6 тънки стръка праз
• 2 глави целина
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. брашно
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме праза на парчета с дължина 5-6 см. Обелваме целината и я нарязваме на филийки.

Нареждаме праза и целината в тенджера и ги заливаме с олиото и 2 ч.ч. вряща вода. Посоляваме на вкус и варим на тих огън.

Когато зеленчуците почти се сварят прибавяме размитото в малко вода доматено пюре и препеченото брашното, което сме размили в малко хладка вода. Оставяме ястието да поври още 10 мин, отстраняваме от огъня и го подправяме с лимонов сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало