Кулинарни рецепти » Млечен пилаф

 Млечен пилаф
/Турция/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. краве масло
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 1/2 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме за 2-3 часа ориза в подсолена вода, отцеждаме и измиваме добре. Сипваме го във врящото мляко и го оставяме да ври 20 мин на тих огън, за да поеме цялата течност.

Запържваме маслото с червения пипер. Поливаме пилафа със запърженото масло, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало