Продукти:
• 1 кг кестени
• 1 л прясно мляко
• 300 г краве масло
• 3 с.л. ром
• 1 ванилия
• 150 г пудра захар
• 1 кофичка подсладена сметана
Начин на приготвяне:
Срязваме леко повърхността на кестените, запичаме ги леко във фурната, след което ги варим в млякото, докато омекнат. Изчистваме ги от кожицата и ги прекарваме 2 пъти през месомелачка.
Прибавяме размекнатото масло, рома, ванилията и захарта. Разбиваме на гладка смес, която прекарваме през едро сито. Разпределяме в купички за сервиране и заливаме с разбитата подсладена сметана.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...