Кулинарни рецепти » Гъби със зарзават в пръстен гювеч

 Гъби със зарзават в пръстен гювеч

Продукти: (за 5 порции)

• 250 г гъби
• половин глава целина
• 1-2 глави лук
• 4 средно големи домата
• 4 по-големи картофа
• 4 с.л. грах от консерва
• 5-6 по-големи зелеви листа
• 1 непълна ч.ч. ориз
• 5 с.л. олио
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

За заливката:

• 2 яйца
• 4 с.л. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Сваряваме зелевите листа в леко подсолена вода. Нарязваме гъбите ситно и ги задушаваме в олиото и малко вода. След изпаряване на водата, сипваме настърганите домати и ориза. Доливаме с гореща вода и посоляваме.

Варим до набъбването на ориза и добавяме сварените и нарязани на кубчета картофи, граха, ситно нарязани магданоз и джоджен. Поръсваме с черен пипер и много добре разбъркваме сместа.

Сипваме на дъното на пръстен гювеч малко вода и покриваме с половината зелеви листа. Изсипваме върху тях сместа и покриваме с останалите зелеви листа. Печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало