Кулинарни рецепти » Фритата специале

 Фритата специале
(Италия)

Продукти:

• 500 г брюкселско зеле
• 4 яйца
• половин пакетче краве масло
• 4 с.л. прясно мляко
• 3-4 стръка копър
• 1 ч.л. настърган пармезан
• 1 щипка риган
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме почистеното и измито зеле в подсолена вода, след което го отцеждаме. После го запържваме в разтопеното масло, като периодично разбъркваме, за да не загори.

Разбиваме яйцата с млякото и подправяме със сол, копър и риган. Изсипваме зелето в тавичка, заливаме с разбитите яйца и печем до златисто на 180°С. Накрая поръсваме с настъргания пармезан.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало