Продукти: (за 4 порции)
• 1 средна зелка
• половин пакетче краве масло
• 1-2 с.л. брашно
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. сметана
• 1 к.ч. натрошено сирене
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме зелката на четвъртинки, заливаме с вряща подсолена вода и леко задушаваме. Отцеждаме и нарязваме зелето надлъжно на ивички, които навиваме на рулца и нареждаме в намаслена тавичка.
Правим светла запръжка от леко препеченото брашно и 1-2 с.л. разтопено масло. Прибавяме млякото, сметаната и малко от сиренето. Подправяме със сол и черен пипер и варим 2-3 мин.
Заливаме зелето с този сос, поръсваме настърганото сирене и слагаме тук там парченца масло. Печем в силно загрята фурна.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...