Кулинарни рецепти » Запечено зеле със сирене

 Запечено зеле със сирене
/Англия/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 средна зелка
• половин пакетче краве масло
• 1-2 с.л. брашно
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. сметана
• 1 к.ч. натрошено сирене
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме зелката на четвъртинки, заливаме с вряща подсолена вода и леко задушаваме. Отцеждаме и нарязваме зелето надлъжно на ивички, които навиваме на рулца и нареждаме в намаслена тавичка.

Правим светла запръжка от леко препеченото брашно и 1-2 с.л. разтопено масло. Прибавяме млякото, сметаната и малко от сиренето. Подправяме със сол и черен пипер и варим 2-3 мин.

Заливаме зелето с този сос, поръсваме настърганото сирене и слагаме тук там парченца масло. Печем в силно загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало