Продукти: (за 4 порции)
• 1 средна зелка
• половин пакетче краве масло
• 1-2 с.л. брашно
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. сметана
• 1 к.ч. натрошено сирене
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме зелката на четвъртинки, заливаме с вряща подсолена вода и леко задушаваме. Отцеждаме и нарязваме зелето надлъжно на ивички, които навиваме на рулца и нареждаме в намаслена тавичка.
Правим светла запръжка от леко препеченото брашно и 1-2 с.л. разтопено масло. Прибавяме млякото, сметаната и малко от сиренето. Подправяме със сол и черен пипер и варим 2-3 мин.
Заливаме зелето с този сос, поръсваме настърганото сирене и слагаме тук там парченца масло. Печем в силно загрята фурна.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...