Продукти:
• 12 широки чушки за пълнене
• 1 ч.ч. ориз
• 10-12 гъби печурки
• 1 глава лук
• 5 с.л. олио
• 4 домата
• черен пипер, магданоз и сол
Начин на приготвяне:
Чушките почистваме от дръжките и семето. Лука и гъбите задушаваме с 3 с.л. олио и щипка сол. Добавяме ориза и след 3-4 минути заливаме с 1 ч.ч. гореща вода, посоляваме и оставяме на тих огън, докато оризът поеме течността. Прибавяме черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Напълваме чушките със сместа, подреждаме ги плътно една до друга и заливаме с настърганите домати и останалото олио. Доливаме 1 1/2 ч.ч. гореща вода.
Ястието покриваме с алуминиево фолио и печем на умерена фурна.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...