Кулинарни рецепти » Леща огретен

 Леща огретен

Продукти:

• 2 ч.ч. леща
• 2 глави лук (2 връзки зелен лук)
• 1 с.л. олио
• 1 морков
• 5-6 скилидки чесън
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2 с.л. брашно
• 150 г едро настърган кашкавал
• 1 ч.л. стрита чубрица
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме лещата заедно с нарязания ситно лук, нарязания на колелца морков, олиото, скилидките чесън и сол на вкус. Сварената леща отцеждаме и изсипваме в тавичка.

Всички останали продукти разбъркваме - кисело мляко, брашно, кашкавал, чубрица, черен пипер, и заливаме лещата в тавичка. Печем огретена, докато заливката се запече.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало