Продукти:
• 500 г зеле
• 40 г сланина
• оцет, захар
• кимион, сол
Начин на приготвяне:
Пускаме ситно нарязаното зеле в малко количество вряща подсолена вода, прибавяме малко захар и кимион, варим няколко минути и задушаваме на много тих огън, докато зелето омекне.
Подреждаме горещата салата в салатиера и заливаме с нарязаната на мънички кубчета и запържена сланина.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...