Кулинарни рецепти » Агнешко бутче по унгарски

 Агнешко бутче по унгарски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 агнешко бутче
• 1 пакетче краве масло
• 1-2 глави лук
• 1 сурово яйце
• 1 твърдо сварено яйце
• 1 морков
• 10 г шунка
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 кофичка сметана
• 100 г шунка
• индийско орехче
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме бутчето и изваждаме костта. Обираме месото около костта и го смиламе два пъти заедно с лука.

Към така получената кайма прибавяме нарязаната на ситно шунка, сол, червен и черен пипер, настъргано индийско орехче, суровото яйце, настъргания морков, ситно нарязан магданоз и твърдо свареното яйце, също ситно нарязано. Разбъркваме сместа и с нея пълним бутчето.

Завързваме напълненото бутче и го запържваме от всички страни в сгорещеното масло. След това го слагаме в тавичка с малко мазнина и печем в силна фурна.

Когато извадим бутчето от фурната, освобождаваме от канапа и нарязваме на филийки, които заливаме със соса от печенето, размесен със сметаната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало