Кулинарни рецепти » Гергьовско агне по ямболски

 Гергьовско агне по ямболски

Продукти:

• 1 агне
• 1 пакетче краве масло
• 5-6 стръка пресен лук
• 2 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме агнето. Посоляваме и го намазваме с масло. Поръсваме с червен пипер и слагаме в тавичка.

Печем агнето в умерена фурна, като от време на време поливаме с отделения в тавичката сос. Когато месото поомекне, прибавяме ситно нарязания пресен лук и малко вода. Печем до готовност.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало