Кулинарни рецепти » Телешко филе с гъби

 Телешко филе с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 1 парче телешко филе (около 600-700 г)
• 1 к.ч. брашно
• 3-4 гъби
• 1 ч. ч. бяло вино
• 1 ч. л. червен пипер
• 3 с. л. мас
• 1 бучка краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме филето, поръсваме го със сол и червен пипер, овалваме го леко в част от брашно и го намазваме от всички страни с масло.

В тавичка сгорещяваме маста и запържваме в нея филето. Нарязваме на тънки ивички гъбите и ги слагаме в тавата заедно с останалото брашно и виното.

Оставяме филето да се сготви добре, после го изваждаме в чиния и го нарязваме на резени. Поливаме соса от готвенето върху месото.

Автор: Ирина Маринова

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало