Продукти: (за 6 порции)
• 1,5 кг овнешко месо от бута
• 2 глави лук
• 1 непълна ч.ч. олио
• 3 големи картофа
• 200 г кашкавал
• 1 с.л. краве масло
• 2 скилидки чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме овнешкото, заливаме го с подсолена вода и го варим 1 час на слаб огън, след което внимателно отстраняваме костите.
Изпържваме в сгорещеното олио ситно нарязания лук до златисто. Прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи, ситно нарязаните скилидки чесън и настъргания кашкавал и продължаваме да пържим, докато и картофите станат златисти.
Слагаме плънката на мястото на извадената кост, намазваме месото с олио, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Увиваме го не много стегнато в алуминиево фолио и печем 1 час в предварително загрята силна фурна.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...