Продукти: (за 6 порции)
• 1,5 кг овнешко месо от бута
• 2 глави лук
• 1 непълна ч.ч. олио
• 3 големи картофа
• 200 г кашкавал
• 1 с.л. краве масло
• 2 скилидки чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме овнешкото, заливаме го с подсолена вода и го варим 1 час на слаб огън, след което внимателно отстраняваме костите.
Изпържваме в сгорещеното олио ситно нарязания лук до златисто. Прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи, ситно нарязаните скилидки чесън и настъргания кашкавал и продължаваме да пържим, докато и картофите станат златисти.
Слагаме плънката на мястото на извадената кост, намазваме месото с олио, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Увиваме го не много стегнато в алуминиево фолио и печем 1 час в предварително загрята силна фурна.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...