Продукти: (за 10 порции)
• 1 кг обезкостено свинско месо
• 1 кг свинска карантия
• 1 с.л. червен пипер
• магданоз, джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки хапки и го варим в подсолена вода, докато омекне.
Измиваме добре свинската карантия и я сваряваме отделно също в подсолена вода. След това нарязваме субпродуктите на ситно, прибавяме нарязаното месо и поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен.
Посоляваме на вкус, поръсваме с червения пипер, разбъркваме добре, за да се размеси месото с подправките, и изсипваме сместа в тавичка. Печем в умерена фурна.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...