Продукти: (за 10 порции)
• 1 кг обезкостено свинско месо
• 1 кг свинска карантия
• 1 с.л. червен пипер
• магданоз, джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки хапки и го варим в подсолена вода, докато омекне.
Измиваме добре свинската карантия и я сваряваме отделно също в подсолена вода. След това нарязваме субпродуктите на ситно, прибавяме нарязаното месо и поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен.
Посоляваме на вкус, поръсваме с червения пипер, разбъркваме добре, за да се размеси месото с подправките, и изсипваме сместа в тавичка. Печем в умерена фурна.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...