Кулинарни рецепти » Шилешко месо в гювечета

 Шилешко месо в гювечета

Продукти: (за 5 порции)

• 500 г шарено шилешко месо
• 2-3 картофа
• 2-3 малки глави лук
• 3-4 домата
• 4 пиперки
• 1 малък патладжан
• 1 тиквичка
• 100-150 г зелен фасул
• 100 г бамя
• 1 люта чушка
• 1 морков
• 4-5 с.л. олио
• 1-2 с.л. брашно
• 5 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко
• магданоз, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парченца, посоляваме, поръсваме с червен пипер и малко мазнина, разпределяме в гювечетата и запичаме във фурната.

Почистваме и измиваме зеленчуците. Нарязваме ги на парчета, посоляваме и задушаваме в олиото и малко вода. Когато поомекнат, ги слагаме при месото. Отгоре нареждаме обелените и нарязани на тънки филийки картофи. Посоляваме и поръсваме с останалото олио.

Захлупваме гювечетата и печем 20 мин в умерена фурна. След това заливаме със смес от разбитите с киселото мляко яйца, брашното, 1 щипка червен пипер и сол на вкус. Слагаме отново във фурната, без да захлупваме, и изчакваме заливката да се позачерви.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало