Кулинарни рецепти » Пълнена агнешка плешка с ориз и картофи

 Пълнена агнешка плешка с ориз и картофи

Продукти: (за 6 порции)

• 1 агнешка плешка
• 1 комплект агнешки дреболии
• 2 връзки пресен лук
• 500 г картофи
• 1 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• джоджен, магданоз
• черен и червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме дреболиите в подсолена вода и ги нарязваме на ситно. В половината от мазнината запържваме 1 връзка ситно нарязан лук. Зачервяваме с червен пипер и прибавяме дреболиите. Задушаваме 10 мин и добавяме ориза и ситно нарязан джоджен. Подправяме с черен пипер и сол, наливаме 1 ч.ч. гореща вода и готвим, докато оризът набъбне.

Правим разрез в плешката и пълним с част от оризовата смес. Зашиваме я, намазваме я с останалото олио и я слагаме в средата на голяма тава. От едната страна слагаме нарязаните картофи, размесени с останалия ситно нарязан лук, а от другата страна разстиламе останалата оризова плънка. Наливаме 2 ч.ч. от водата, в която сме варили дреболиите и печем в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало