Кулинарни рецепти » Оризов пастет

 Оризов пастет

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г ориз
• 2 с.л. краве масло
• 50 г гъби
• 1 връзка зеленина
• 100 г шунка
• 100 г месо
• 3 домата
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. галета
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза и го отцеждаме.

Изпържваме в половината мазнина ситно нарязаните гъби и зеленина, сипваме малко вода и задушаваме. Прибавяме нарязаната шунка, ситно накълцаното месо, нарязаните домати, доматеното пюре и магданоза. Захлупваме и задушаваме 15 мин. Подправяме с черен пипер и сол и добавяме малко вода. Прецеждаме получения сок през сито върху ориза.

Изсипваме част от ориза в намаслена и поръсена с галета тавичка, издълбаваме го в средата, слагаме вътре месната смес и покриваме с останалия ориз. Посипваме с галета и напръскваме с разтопено краве масло. Печем в умерена фурна до златист цвят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало