Кулинарни рецепти » Кръстническо татар-кюфте

 Кръстническо татар-кюфте

Продукти:

• 750 г смляно месо
• 300 г гъби
• 1 глава лук
• 2 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. натрошена суха чубрица
• 1 с.л. сух магданоз
• 3 яйца
• 3 с.л. мазнина
• кимион и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и заедно с месото го задушаваме в сгорещената мазнина. Добавяме почистените и нарязани гъби и доматеното пюре. Продължаваме задушаването. Заливаме с гореща вода, посоляваме и подправяме с чубрицата, магданоза, кимиона и черния пипер.

Разстиламе сместа в тавичка и печем на умерена фурна. Десетина минути преди да извадим ястието от фурната, го заливаме с разбитите яйца. Допичаме до зачервяване на яйцата.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало